27 feb. 2011

Go Klistervalla!

VM i all ära.
Det pågår en minst lika prestigefull kamp i trakten av Evertsberg just nu.
Följ Team Klistervalla (5551 och 5552) här.
Kom ihåg att heja ordentligt!

25 feb. 2011

Bestäm dig!

Min kropp har velat i snart tio dar nu. Inte sjuk, inte frisk, bara väldigt seg. Golfbollar i halsen varannan dag. För att tvinga fram ett beslut körde jag "naturliga intervaller" idag. (Det hette så för 20 år sen i alla fall, vet inte om det finns nuförtiden). Nu är det bara att vänta och se, antar jag.
(Till alla som känner mig och sitter inne på fyndiga och träffsäkra kommentarer till det här inlägget:
ni kan väl skramla till ett ex av den här).

24 feb. 2011

Uppvärmning


Värmde upp inför VM med syrran på Tolvåsspåret.
Och det gick ju hur fint som helst.

23 feb. 2011

Åker du Marcialonga 2012?



Är du en av dom som tänker att "man borde åka Marcialonga någon gång"?
Jag inbillar mig att det finns ganska många som skulle vilja, men sen blir det för bökigt med transport, boende och italiensk logik. Jag tänker så här:
Om det finns intresse kan jag vara reseledare, alltså boka billigt flyg, bil och boende. Utgångspunkt Falun, avresa fredag, skidtest lördag, tävling och after ski söndag, hem måndag. Banan går mest nerför (48 av 70 km), naturen är sjukt härlig och publiken har mvg allihopa. Vill man åka fort ska det gå att seeda upp sig, vill man åka som turist har man en härlig dag i spåret framför sig.
Alla fixar det. Hör av dig här eller på lina.borjes@dt.se om du vill hänga på.

22 feb. 2011

Alltid något

 
Dras med ganska grava motivationsproblem just nu. Det är mest bara jobbigt med all snö och fyrtiotusenmiljarder grader kallt hela tiden. I dag var jag iaf utanför lägenheten, och det blev ett hyfsat pass i Sundborn. Riktigt fint där nu.

Crosschecking



Lånat från Vasaloppets sida. Det finns fler som håller samma (valfritt ord) nivå.

19 feb. 2011

Rätt val

Det fanns en tanke att köra skidorientering i dag, men när valet stod mellan A) 20-nånting grader kallt/allmänt värdelös form/för lite sova och B) Vinterstudion i soffan var det inte så svårt att välja rätt. Kul att det gick så bra för Ida och Sara och Rickardsson förståss.
Massa mästerskap på alla håll. Har du koll? USM  Kalle Anka

18 feb. 2011

Skit, helt enkelt

 
Det stod intervaller i min imaginära planering. Första var ett skämt. Höll marginellt högre fart än en tant som åkte och pratade telefon. Tänkte ändå att det kanske skulle kännas bättre "nu när jag är ordentligt uppvärmd". Det gjorde det inte. Tvärstum och puls som skulle räcka till att driva runt en medelstor kinesisk by. Åkte hem. Kommer i alla fall bli ruskigt fint för alla som ska åka Kullaloppet ikväll. Passa på att prova den specialdesignade banan!

16 feb. 2011

Ur spår!

Apropå vett och etikett i skidspåret - Wassberg visar hur man också kan göra.

Som en stjärna, typ

 
Läser ni Helenas blogg? Hon skriver bra och underhållande om träning och livet som världsstjärna. (Behöver jag lägga till att jag är ironisk på det sista?) Har aldrig kört 45/15 innan idag, förstår inte riktigt vad som händer i kroppen jämfört med ex ett 70/20-pass (Lisa?), men klart är ju att det är vid 45 ungefär det börjar bli jobbigt, och det är ju skönt att få stanna då. Första 10 kändes ganska bra faktiskt, sen blev det lite jobbigt och dom sista var skitdryga. Men det funkade ändå att köra dom i ett svep. 28 till och dubbelt så snabbt, så är man uppe på Janssons nivå.

15 feb. 2011

Inte en meter gratis

Fick sällskap av tre gentlemän och det var ju förståss väldans trevligt.
Men det gick kärvt i Sundborn, och det var lite för löst på skejtavdelningen
för att det skulle vara riktigt kul. Det var bara jobbigt. Men bra träning i alla fall.
Pg 423-6360,  där kan du sätta in en slant som tack för att spåren är öppna. Sundborns GoIF blir glada då.

Had enough

Dagen började inomhus. Men bra. Tackar alltid proffsiga Susanne för det.
Sen gick det bara utför. Jättelänge. Avrundade med nerförsbackescykling i -24.

13 feb. 2011

Runnskrinnet

 
Var inte riktigt med på att starten gick och kunde kanske ha fått en liten snabbare rygg. Det var inget fel på den jag hade, resan blev ju behaglig i stället. Försökte hålla jämn fart och öka på sista varvet. Arrangörerna hann bara få
i ordning femkilometersslingan på grund av all snö, lite tråkigt, men det är väl bara att gilla läget. Varvade på 12.32, 12.01, 11.53, 11.43, 11.53, 11.02, fick medalj och kameran isade igen i fickan.

11 feb. 2011

Out in the fields

Klarblått och några grader kallt i Sundborn.
Det mesta var som vanligt, alltså.
(Ett varv tog 100 min. Knappt 4km/h, alltså)



 
 

10 feb. 2011

Kunde ha dött

Alltså, att gå på gymmet en gång i månaden och tro att man ska bibehålla nån slags nivå är ganska korkat. Även om nivån är låg kan det tydligen alltid bli sämre. Blev så trött idag att jag bara ville grina och ringa färdtjänst. Förmodligen ska jag vara glad över att jag bara har jätteont överallt. 

Så här är ni skidåkare

Fick ett "anonymt" mejl med den rubriken igår. Sandra Hanssons grisesperring (vg.no) av Seraina Boner under de sista kilometrarna av König Ludwig Lauf har blivit en het debatt i skidsverige. Ja, visst kör hon fult och osportsligt. Men är det värre än under en herrsprint? Regelbrott? (Nej, tyckte Fis)
Vad tycker du? Syns tydligast en minut in i filmen. Mer debatt.

Så här säger reglerna:
Vid alla tävlingsformer definieras obstruktion som att avsiktligt hindra, blockera (genom att ej följa ideallinjen), rusa på eller knuffa annan tävlande med någon dela av kroppen eller skidutrustning. Tävlande som blir uppåkt, skall lämna fri väg och inte orsaka obstruktion. Generellt ligger ansvaret på den tävlande som blir uppåkt att det inte uppstår obstruktionssituationer. Vid intervalltävlingar skall tävlande som blir uppåkt lämna ”fri väg” vid första uppmaning utom vid markerade zoner (se 340.1.4).

9 feb. 2011

Världsklass


Två grader varmt och suverän is. Ibland är det inte så dumt att vara kvällsjobbare. På söndag går Runnskrinnet, motionslopp på långfärdsskridskor, 10, 30, 60 eller 90 km. Nästan hela startpengen går till Runn-is, den ideella föreningen som ser till att vi har plogade banor i världsklass – utan spåravgift. Jag tycker att du ska leta på skridskorna, ta med polarna och fikat och åka till Roxnäs udde, starten går 11.

8 feb. 2011

Final

Höll sista skidskolan i dag. Värsta elitgruppen. Kunde i princip inte tillföra något alls. Kul ändå att få träffa folk som frivilligt vill lära sig att åka skidor. Jag skulle frivilligt vilja lära mig att fota. Idag räckte batteriet till ett kort. Tur att det blev bra i alla fall.

Oskapli

 
 
När det började snöa igår tänkte jag: "Nu får det väl (valfritt olämpligt ord) vara nog". Får väl erkänna att det ändå var ganska ojobbigt idag. I alla fall vädret.

7 feb. 2011

Failure

Skulle tro att det var årets perfektaste före på Lugnet i dag. Några grader kallt, lättfört och nypistat. Trampade upp med målsättningen att köra lugnt och långt. Åkte på 15-spåret, så det var väl ganska dömt att misslyckas. Maxpuls direkt och mest hela tiden. Blev hungrig också, (händer aldrig) men det slog mig att jag hade glömt att käka frukost. Hur gick det till? Varken lugnt eller speciellt långt alltså.

4 feb. 2011

Nackdelen med att vara lat

Passdata:
70% 2:ans växel.
20% 1:ans växel.
10% 3:ans växel.
Den där lata jäveln i mitt vallateam har fått sparken nu.

3 feb. 2011

Som Snygg-Erik

Blev inspirerad av Snygg-Erik och trampade till Norslund för stakintervaller.
Det regnade rätt friskt, men spåren var nydragna och snön hade inte hunnit kollapsa, så det gick riktigt lätt. 18*1 minut, känner mig stark men har svårt att komma upp i puls, så det finns mycket att förbättra. Fick i alla fall rensa skallen, så nu är jag redo inför kvällens förmodade totalkaos.

2 feb. 2011

Aptrött var ordet

Har jobbat som vanligt folk några dagar (jobb och jobb, gått kurs om man ska vara petnoga, men på dagtid alltså). Det borde vara olagligt! Snacka om effektivt sätt att förstöra dagen. Man är trött när man måste gå upp, sen blir det bara värre och värre tills man kommer till aptröttstadiet. Och då går det inte att somna. Lyckades iallafall pallra mig till Friskis och ett pass med Susanne (?).
Det var riktigt riktigt bra och skitjobbigt. Är aptrött nu men tror att jag skulle kunna somna. Får man innan 8?

1 feb. 2011

Marcialonga bland andra blåbär

Man lär ju se till att få valuta för startpengarna. Om man är ute tillräckligt länge får man fika massor av gånger, man får åka i häftig belysning och man blir hejad på som om man vore världsmästare – hela tiden. En vacker dag kommer du få ett erbjudande som du får svårt att tacka nej till. Om du är snäll (och om jag inte blir galen på riktigt) kanske du får se en film också.  Flera kort här.