30 maj 2015

Lissabon

Jag var i Lissabon förra helgen, en himla trevlig 40-årspresent i en mycket charmig liten storstad. Jag var inte förberedd på att det skulle vara så varmt, runt 30 grader på dagarna, så det blev ganska svettigt i backarna. Vi knatade omkring i trånga gränder, åkte spårvagn, klättrade upp på några av stadens sju kullar och så var vi på ett himla häftigt akvarium. Rekommenderas!

28 maj 2015

Grusade planer

Är fortfarande sjukt impad av utbudet av rullskidbanor här i Stockholm, det går att åka i princip överallt. Men i dag blev jag varse i princip-klausulen, när det visade sig att en ganska lång sträcka av min tänkta runda var grusväg. Men nu vet jag det. 

27 maj 2015

Eventuellt är jag mördare

Hade sällskap av Stefan vid Johannelundstoppen, och en snigel. Men snigeln var bara med ett tag.

26 maj 2015

Nästan bara elände

Hade inte tagit några allergitabletter på ett par dagar, har knappt känt av det där i vår, men runt Kyrksjön i dag var det ingen höjdare. Det forsade ur näsan och rann så mycket ur ögonen att jag hade svårt att se. Dessutom känningar i en benhinna och en triljard högstadieungar på plats. Men jag slog nytt pers och hade väl glömt bort att det var mest synd om mig i hela världen innan jag kom hem.

25 maj 2015

Sandudden

Trampade en bit längs Upplandsleden och svängde ut på miniön Sandudden. Det finns några riktigt fina stigar där som blir extra fina nu när det är så grönt.

20 maj 2015

I Västerort intet nytt

Har efter långt, hårt och mödosamt arbete äntligen lyckats få tag på en karta över Grimstaskogen. Var ett tag inne på att rycka en av skolungarna som härjar omkring i skogen nu, dom tycker säkert att orientering är värdelöst ändå, men det visade sig att bokhandlaren sålde. Planen var att prova ett gäng nya stigar i dag, men det fanns inte så mycket nytt att prova eftersom V-spåret täcker in nästan alla mindre stigar. Hur som helst en fin dag, jag fick frisk luft och blev av med några myror.

19 maj 2015

Tillfälligt uppehåll

Det har regnat ganska ordentligt de senaste dagarna, men på förmiddan var det uppehåll. Tänkte passa på att cykla en sväng i Grimstaskogen, men det var så blött att jag inte fixade stigarna. Fick leta på en grusväg i stället och körde mig tvärstum i en backe. Min cykel skulle verkligen må bra av lite kärlek nu, eller åtminstone en tvätt.

18 maj 2015

Säbysjön Runt

Tungt, blött, lerigt och långt. Säbysjön Runt blev ingen munter historia för min del. Jag brukar kunna plocka några placeringar under andra halvan av lopp, men i den här kvartsmaran sjönk jag som en sten genom fältet. Per sprang däremot lätt och fint och var nöjd. Jag får väl prova att bryta ihop eller nåt.

16 maj 2015

På landet

Försökte reda ut när man är på landet, om man är Stockholmare, men det var ju inte helt enkelt. Här har jag gått omkring i flera månader och trott att jag är stadsbo, men tydligen är det bara när jag är på jobbet som jag är innanför tullarna och alltså i stan på riktigt. I dag var vi alltså Verkligen på vischan.

15 maj 2015

4x4 + 4x1

Ett sista desperat försök att skrämma liv i benen inför Säbysjön runt, men jag är rädd att det kommer bli väldigt jobbigt på söndag.

12 maj 2015

Ursvik Xtrem

Min kollega Lisa tog med mig till Ursvik och när vi fick chansen kunde vi förstås inte låta bli att prova "Storstockholms tuffaste löpslinga", Xtrem-spåret. Det var inte våldsamt blodigt direkt, någon ordentlig backe, men hela tiden på fina stigar och ganska mycket platt. Ger betyget kanonfint och hoppas komma tillbaka fler gånger.

Dåligt flyt

Försökte hitta rullskidbanor som inte går precis vid de mest trafikerade vägarna i dag, och det gick bitvis bra. Men eftersom jag hittar så dåligt måste jag kolla kartan hela tiden (eller åka fel, vända och sen kolla kartan) och man åker ju lite med livet som insats bland cyklister, telefonkollare och vägsuggor som helst plötsligt dyker upp. Kan bara bli bättre.