26 nov. 2012

Funbeat-testet #68 – Fuego

Vågar inte knäppa kort i salen.
Vad: Fuego på F&S i Falun, en timme.
Passbeskrivning: "Ösigt och hett med latinska rytmer. Dans fuego är inspirerat av latinsk musik, latinska rytmer och dansuttryck. Det är lekfullt, det är fritt och kräver ingen exakthet. Stilarna kan vara salsa, mambo, rumba, flamenco, cumbia, samba. Härma, släpp loss och ha kul med mycket känsla, attityd och karaktär. Vältränad eller inte, alla kan vara med och göra danspasset till sitt eget. Precis som på dansgolvet."
Tidigare erfarenhet: Hiphop, zumba och afro har jag på mitt samvete tack vare det här projektet. Men aldrig fuego.
Hur det var: Sjukt mycket folk! Inget onödigt snack eller instruktioner, bara pang på. Ganska högt tempo, enkla steg, duktig ledare och bra stämning i lokalen. Gangnam style fick massor av jubel, och ändå har jag svårt att tycka att det är kul. Förstår att felet är jag. Note to self om det blir nåt liknande i framtiden: Ställ dig inte längst bak i salen. Du ser ju inget då!
Borgskala: 11. Snittpuls på 121, knappt svettig. Skulle såklart gå att jobba upp om jag lärde mig stegen och slapp tänka så mycket. 
Kulskala: 5. Dans som träning är nog inget för mig. Men det verkade som att alla andra hade kul. Jag tyckte att musikanläggningen var det bästa, den skulle jag vilja ha hemma.
Förmodad träningsvärk: Ingen.
Igen: Nej. Det känns som att det varken var konditions-, styrke- eller rörlighetsträning. 

1 kommentar:

Grannen sa...

Bara 32 kvar!