19 jan. 2013

Funbeat-testet #76 – Lindy hop

Vad: Nybörjarkurs i Lindy hop på Dansa med Sanna i Norslund. 20 pers, 90 minuter.
Passbeskrivining: "Lindy hop är en swingdans från New York i USA som även kallas Jitterbug. Dansen skapades i Harlem på 1920- och 1930-talet, som en utveckling ur Charleston och i princip alla andra danser som det dansandet kände till... Ytterst få saker kan sägas vara förbjudna i Lindy hop, förutom att inte följa takten och musiken. Turerna rör sig vanligtvis över åtta taktslag, åttor, eller över sex taktslag, sexor... I tävling och som show innehåller Lindy hop ofta akrobatik, men det är inget som vanliga sällskapsdansare ägnar sig åt. Läs hela här. 
Tidigare erfarenhet: Jag kan grunderna i bugg, men har aldrig provat Lindy hop.
Hur det var: Det tog verkligen emot att komma iväg i dag, och kändes inte bättre när alla andra kom i par och verkade känna varandra. Men ledarna Jörgen och Lotta hade ett himla bra sätt, och efter ett tag hade i alla fall det värsta flyktbeteendet lagt sig. Vi övade grundsteg enskilt och i par. Eftersom det var dubbelt så många tjejer som killar blev det mycket nötning av grundsteget. Dansen påminner om bugg, men man räknar ju delvis i sexor, och det gjorde inte saken enklare. Hann med några enkla turer och moves som mess around. Vi bytte partner hela tiden, och det blir väldigt olika slags "dans" beroende på vem man dansar med.
Kulskala: 4, i dag ville jag bara gå hem. Skulle kanske vara roligare med någon man känner och om man slipper tänka på fötterna hela tiden. Musiken var nog det bästa.
Borgskala: Ingen ansträngning alls i dag. Men kolla videon nedan så får du en uppfattning om hur det skulle kunna vara.
Förmodad träningsvärk: Ingen.
Igen: Mycket tveksamt. Men det ser kul ut för dom som kan.


2 kommentarer:

Nipe sa...

Kul test du gör! Ramlade in här via en googling på nattorientering, och fastnade för ditt roliga språk, fina bilder och framför allt all din träning ute i natur - me like.

Lina sa...

Tack snälla Nipe.