22 feb. 2012

Funbeat-testet #32 – Pilatesboll

Vad: Pilatesboll, 17 övningar, Actic Falun.
Passbeskrivning: Har sett att det finns en plansch med övningar på väggen på gymmet, målsättningen var att köra igenom dem. "De funktionella träningsprogrammen är indelade i tre nivåer; bas, medel och avancerad. Varje program är ett helkroppsprogram bestående av åtta övningar. De flesta övningar visas i ett grundutförande samt i ett progressivt/utvecklande utförande".
Tidigare erfarenhet: Brukar köra situps på boll, men det är den enda övning jag kan.
Hur det var: Positiv överraskning. Körde alla bollövningar i 3x12 (hoppade över några övningar utan boll som fanns med på planschen), och de var väldigt olika jobbiga. Många övningar känns vettiga. Några var för svåra, klarade inte av att göra dem, några andra var väldigt lätta. Dom flesta var ganska lagoma. Men det blir lite annorlunda att köra exempelvis armhävningar eller dips på en boll som inte är helt stabil, man måste spänna många småmuskler för att inte tappa balansen. Helt okej.
Borgskala: 15, jobbigare än vad jag trodde.
Kulskala: 6. Hade nog varit roligare med sällskap.
Förmodad träningsvärk: Ja, mellan skulderblad och kanske baksida lår.
Igen: Det tror jag. Kanske inte ett helt pass, men några övningar kändes bra, och dom ska jag försöka komma ihåg. Med en egen boll skulle man nog kunna köra ganska bra pass hemma också.
Tips: Hittade en sida med väldigt många övningar och vad det verkar, hyfsad pedagogik. Har inte provat själv.

Inga kommentarer: