16 sep. 2013

Funbeat-testet #97 – Offroad

Vad: Friskispasset Offroad, 80 minuter, runt 20 deltagare. Jungfruberget.
Passbeskrivning: "Offroad är äventyrlig och lekfull utmanande utomhusträning. Du får vara beredd på att skita ner dig. Och gilla det. Du behöver inte vara vältränad, men helt otränad fungerar inte. Du måste vara stryktålig, liksom dina kläder, och orka bära en trästock på axeln eller en kompis på ryggen. Teamkänslan är viktig. Ibland jobbar du enskilt, men ofta löser du uppgiften tillsammans. Offroad är för dig som vill ha en annorlunda träningsupplevelse som ger dig både kondition och styrka. Ledarna behåller glimten i ögat, men kan vara tuffa och krävande."
Tidigare erfarenhet: Ingen. Hörde talas om passet för bara några dagar sedan.
Hur det var: Kort information, raka led, jogg med varsitt bildäck över axeln. Vi jobbade enskilt, i par och i grupper, och däcken var med i princip hela tiden: Löpning med däck på raka armar, plankan på däck, dragkamp med däck, krypa med däck, hoppa över däck, situps på däck, åla med däck (fruktansvärt jobbigt!), utfallssteg med däck, burpees med däck, stafetter med däck, backintervaller med däck... Vi hann med mycket! Det var ibland lite svårt att förstå instruktionerna, men det är nog bara under inkörningsperioden för både ledare och deltagare.
Kulskala: Stark 8. Det var kul för det mesta, men några moment kändes lite krystade.
Borgskala: 15, jobbigare än att jogga. 
Förmodad träningsvärk: Ja! Framför allt i axlar, armar och rygg. Dessutom ett ömt nyckelben (av däckspringet) och blåmärken på knän och armbågar efter ålning och kryp.
Igen: Ja, jag kommer nog att köra fler gånger. (I Falun ligger passet på söndagsmorgnar, och tydligen kommer det att fortsätta under vintern. Kul!)
 
 
 
 
Fler kort här.Inga kommentarer: