22 jan. 2012

Funbeat-testet #23 – Pink gloves boxing

Vad: Pink Gloves Boxing (PGB), Sverigepremiär på Må bättre i Falun, 60 min.
Passbeskrivning: PGB är en träningsform för kvinnor som vill nå en hälsosammare livsstil! Genom att använda grundövningarna från boxning, är PGB en träning utan kroppskontakt, för kvinnor som vill uppnå sina mål. Klassen börjar alltid med en specifik uppvärmning ... korrekt teknik lärs ut ... Träningen består av fem olika stationer som ändras varje träningstillfälle.
Tidigare erfarenhet: Har gått på Friskis box, vissa likheter.
Hur det var: Uppvärmning, kort genomgång, fem stationer à tre minuter, två varv. (Sandsäckar, mitsar, skuggboxning, styrka, snabbhet). Högt tempo.  3–4 tjejer i en grupp, aldrig mot varandra. Instruktör som mitshållare på en station. Bland de tuffaste gruppträningspassen jag har gått på, andra varvet riktigt jobbigt.
Borgskala: 15–16.
Kulskala: 7. Bra träning. Men lite fånigt att det bara ska vara för tjejer, och att man i "startpaketet" får en rosa nyckelring, en rosa vattenflaska, en rosa tygpåse osv. Bra däremot att att man ska sätta upp en personlig målsättning med träningen, (och när man har uppnått den får man (köpa?) rosa handskar.) Läs mer här.
Förmodad träningsvärk: Axlar, mellan skulderblad och i ljumskarna av burpeesarna.
Igen: Kul träningsform, skulle absolut kunna köra igen. Men inte till det relativt hiskeliga priset.

PGB finns inte på Funbeat. Än i alla fall. Jag har bestämt att det får räknas i mitt test ändå. Gissar att det kommer finnas som en träningsform ganska snart.
Så här skrev tidningen.

Inga kommentarer: