28 jan. 2012

Funbeat-testet #25 – Snöskor


Vad: Siljan snowshoe race, motionslopp på snöskor, Rättvik. 6 km.
Passbeskrivning: Sveriges första officiella tävling på snöskor för ungdom, motionärer och elit. Start och mål på Enåns is alldeles nära riksväg 70. 
Tidigare erfarenhet: Har provat i fjällen en gång, då gick skorna sönder. Har aldrig provat att springa.
Hur det var: Trodde att man skulle behöva ha en halvmeter mellan fötterna, men så var det inte alls. (Eftersom man ganska sällan har två fötter i marken samtidigt när man springer. Tänkte inte på det). Däremot var man tvungen att lyfta på fötterna mycket mer än vanligt. Halva banan gick uppför, tänkte efter ett tag inte så mycket på att jag hade snöskor på. På några ställen ganska brant nerför på smala skoterspår, då märktes det att det inte var som vanligt. Men man har bra grepp och dom verkar bära bra. Däremot var det ganska "stötigt". Kunde ha gjort sjysst milkshake i vätskebältet.
Borgskala: 16. Kontrollerat jobbigt
Kulskala: 7–8, riktigt kul arrangemang. Men som träningsform...tja. Förmodligen ännu roligare att gå på fjället, eller på nåt annat ställe där det inte är uppkörda spår.
Förmodad träningsvärk: Höftböjare och vader.
Igen: Nja, kanske inte att springa för tränings skull, men absolut för att gå och kunna ta sig till ställen som inte funkar utan snöskor eller skidor.
TipsHär kan du se ett gäng bilder från tävlingen.

Inga kommentarer: