17 apr. 2012

FIK 15 Stångtjärn

Det är alltså dom här man ska leta efter när man springer FIK 15, finns i lika många varianter till.
Fredrik sprang för några veckor sedan, och Michael i helgen: "Rundan kan rekommenderas till den äventyrslystne som gillar kupering. Tempot blev nästan en hel minut långsammare än jag hade tänkt mig." Jag kunde förstås inte låta bli att prova FIK 15-spåret vid Stångtjärn (Det är alltså Falu IK:s 15-kilometersspår jag pratar om, ett äldre spår som blivit märkt i omgångar och där det har kommit till ett gäng nya hyggen.) Tänkte att det var perfekt en dag när vädret ändå är dysfunktionellt. I efterhand var det kanske inte jättesmart, det var ju för tusan vinter i Stångtjärn. Och den där minuten Michael snackade om blev närmare två i mitt fall. Det var rätt mycket krypa över, åla under, sjunka ner i, halka av och vända tillbaka. Jag blev helt slut, men tror att jag ska prova igen någon gång när det är mindre snö.
 
Jag sprang utan karta, har ändå ingen vettig. Fick stanna på några ställen och leta efter markeringarna, men det är nog lättare att hitta när man ser stigen.

4 kommentarer:

Stefan sa...

Trampade du i nåt schysst kärr eller myr där?

Lina sa...

Ja, jag trampade ner i några sjyssta kärr, men dom var rätt korta. Rekommenderar Rismyran (sök på Flybergs brandtorn, myren ligger precis neranför). Karlsbyns kommun.

Michael sa...

När jag sprang var det i alla fall strålande sol, vindstilla och betydligt torrare(av bilderna att döma).
Imponerande att ta sig runt i snömodden!
Själv kommer jag definitivt att testa rundan igen i sommar.

Lina sa...

Jag kommer också att testa igen, men väntar tills det blir barmark.