4 apr. 2012

Upphottade spår

 
Har ondgjort mig mer än en gång över skyltningen, eller snarare bristen av, längs spåren i Stångtjärn. Det är nog slut med det nu, för uppenbarligen har det hänt något. Det orangea spåret runt Källslätten verkar ordentligt upphottat, både när det gäller skyltar och broar. Stort tack för det!

8 kommentarer:

Leif_A sa...

Eva och jag (dina grannar) har sprungit Källslättspåret en gång. Vi sprang rejält vilse när vi missade en sväng på vägen och hamnade fel och försökte sedan hitta en egen väg runt en lite sjö. Så vi håller med att skyltningen hade sina brister!

Lina sa...

Det var ju precis så; helt plötsligt var markeringen borta, och man hade ingen aning om var man skulle ha svängt. Sprang inte hela spåret, men det ser ut att vara betydligt bättre nu.

Peter Trones sa...

Snyggt. Hur ser det ut i Stångtjärn överlag med snö å jävelskap? Är det mesta borta så man kan ta sig dit och springa lite?

Lina sa...

Peter, i dag är det nog helt bart, bara att köra. Kul att ni är på gång!

Anonym sa...

Har länge haft lite funderingar på att springa FIK15 hemifrån Gamla Berget och när jag sökte lite i morse hittade jag din blogg vilket fick mig att ta beslutet att prova.
Mycket riktigt är markeringarna uppfräschade med någon ny bro mm......till en början.... Efter en 5 km blir det dock sämre och sämre.
Som tur var hade jag karta med mig annars kunde det blivit riktigt jobbigt.
Rundan kan dock rekommenderas till den äventyrslystne som gillar kupering.
Jag fick till slut ihop 24km med en stigning på 500m. Tempot blev nästan en hel minut långsammare än jag hade tänkt mig.

Lina sa...

Anonym, jag har aldrig försökt mig på FIK15, även om jag har sett markeringarna. Behöver man en karta för att hitta runt, tror du?
Tror att jag måste prova...

Anonym sa...

Det var snabbt svarat ;-).
Nja det var framförallt när man kommer tillbaka mot Djuptjärnen, efter att ha varit upp på Igeltjärnsberget, som det är lite struligt. Spåret sammanfaller med ett Crosspår en bit och när man kommer fram till en väg gäller det att hålla höger. Crosspåret korsar vägen och det ser ut som att FIK 15 gör det också.(Vilket det inte gör) Här blev jag tvungen att plocka fram kartan. Lyckas du dock bara komma ner till tjärnen så kommer du hitta spåret igen.
I övrigt tappde jag spåret ett par ggr men då var det bara att gå tillbaka. Markeringarna sitter ju väldigt tätt så man märker snart när man är "borta".
/ Michael

Lina sa...

Det låter ju strålande!
Får bli ett projekt i veckan.
Tack för tipset!