2 apr. 2012

Funbeat-testet #40 – Crossfit

Efter amrap.
Vad: Crossfit på Må Bättre i Borlänge. 60 minuter.
Passbeskrivning: "Ett ständigt varierande styrke – och konditionsprogram, utfört under högintensitet  med teknikcoachning". Dessutom ska man förbättra följande tio egenskaper: Syreupptagningsförmåga, uthållighet, styrka, rörlighet, effekt, snabbhet, agility (förmåga att snabbt ändra ett rörelsemönster till ett annat, det har nog inget med hundar att göra), koordination, balans och precision.  
Tidigare erfarenhet: Ingen, men man kan väl säga att det till viss del påminner om tabata, olympiska lyfttjejboxningen och cirkelfysen.
Hur det var: Det hängde en tröja i lokalen med den småkaxiga texten "Your workout is my warm up", och när jag såg den förstod jag att det skulle bli kul. Rivstart direkt till gammal härlig Refused. Blev faktiskt trött bara av uppvärmningen. Jag fick ett lugnare block med lyftskola, och det är nog riktigt viktigt att inte slarva med tekniken när man kör med skivstång. Varför har jag aldrig lärt mig riktigt förut? Har lite att jobba på där. Finalen var 12 minuter amrap (as many reps/rounds as possible) av bland annat thrusters och burpees. 20 kilo på stången räckte mer än väl för mig, men egentligen ska man köra med 30 som tjej, 45 om du är kille. Behöver jag säga att det var jobbigt? Det var jobbigt. Och hur kul som helst. Vi var sju som körde, som bonus var det väldigt trevlig och lagomt peppig stämning. 
Borgskala: Under amrap-blocket jobbade jag väl i på princip max av min förmåga. Hög puls och så trötta armar att jag knappt orkade lyfta stången. Med lite bättre lyftteknik kan jag få ut ännu mer av passet.
Kulskala: 9, skitkul på alla sätt. Måste lära mig att lyfta utan personlig assistent för att det ska bli en 10:a. 
Förmodad träningsvärk: Det senaste månaderna har vart spännande på många sätt, och kanske i synnerhet med tanke på träningsvärken. Jäklar vad mycket jag har haft! Och på många olika ställen. Gissar att det blir svårt att lyfta armarna över huvet i morgon – igen. Och svårt att sätta sig lungt och sansat – igen. Men det är ju så mycket bättre att ha ont för att man har gjort något än för att man inte har gjort nåt.
Igen: Jag hoppas det, på nåt sätt. Har sett att det finn något som heter Måndagsklubben i Falun. Vet du vad det är? Skulle jag kunna vara med? Skriv en kommentar är du snäll!

240 kvadrat ska vara Dalarnas största crossfitlokal enligt reklamen.
Dagens rätt – fotat med skakiga armar.

 

2 kommentarer:

Lisa sa...

måndagsklubben tränar i friidrottshallen i falun, det verkar vara en ganska löst sammansatt grupp som tränar på lite olika tider, eller de är i alla fall där hemskt ofta. vet att de har en grupp på facebook där man säkert kan få lite info

Lina sa...

Tack!
Är nu medlem i fb-gruppen.