16 apr. 2012

Funbeat-testet #43 – Mountainbike 

Åkte hemifrån utan batteri. Stal därför den här bilden från Carlsson.
Vad: MTB-träning för barn och vuxna med Falu CK, en timme.
Passbeskrivning: "Måndagsträningarna startar 16 april, kl 18-19, samling vid idrottsmuseet på Lugnet. Grön grupp födda 2007-08, Blå grupp födda 2005-06, Röd grupp födda 2003-04, Svart grupp födda 2002 el tidigare. Vi kommer även att erbjuda en "föräldragrupp" för er föräldrar som vill passa på att träna. Det blir MTB i lugnt tempo så att alla hinner med."
Tidigare erfarenhet: Jag har faktiskt ägt en mtb förut, för en sisådär 20 år sen. Den var odämpad och hade inga skivbromsar. Och jag har ju cyklat lite på senare tid också, men i princip inget på stigar.
Hur det var: Det var ungefär en miljon ungar på Lugnet. Men det blev ingen grupp för vuxna, så jag fick haka på i äldsta gruppen, ett gäng killar i 10–12 årsåldern. Spelade ingen som helst roll (för mig i alla fall. Tror varken att min skills eller reflexer imponerade speciellt mycket på kidsen). Uppvärmning, lite åkning på mindre stigar och en stafett var det vi hann med. Som väntat åker jag som en kärring nerför, och det var inte helt självklart vilka växlar man ska använda. Men vilken skillnad med dämpning!
Borgskala: 14 i dag, men pulsen sticker ju direkt så fort det blir nåt som liknar en backe. Kommer att bli betydligt jobbigare.
Kulskala: 7. Men jag tror att det kan bli några snäpp till med andra stigar, äldre sällskap och lite teknik.
Förmodad träningsvärk: Nej, men jag känner av tummarna lite nu. Åkte väl och höll mig i styret för glatta livet.
Igen: Det hoppas jag verkligen, annars var det rätt onödigt att köpa en cykel. För jag har köpt en. Jag träffade Stefan Carlsson i går, han sa åt mig att skaffa en riktig cykel och haka på Falu CK. Så jag knatade väl ner till Cykel&Fjäll, sa till Lasse: "Jag ville ha en cykel att träna på, jag har så här mycket pengar och jag är tyvärr inte längre än så här. Vilken ska jag köpa?" Det tog fem minuter. Lika bra att låta dom som kan sköta väljandet, annars skulle jag säkert hålla på och vela några år till.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Pilen matchar tröjan. Var det medvetet?
/Staffas

Lina sa...

Svårt att undvika eftersom rosa är den bästa färgen.