21 apr. 2012

Funbeat-testet #45 – TMI

Vad: TMI, träna med instruktör, Friskis Falun. 60 minuter.
Passbeskrivning: "Träna med instruktör i gymmet. Högintensiv funktionell träning i liten grupp. Ett svettigt gympass för dig med träningsvana. Här får du träningsinspiration och flera nya övningar".
Tidigare erfarenhet: Ingen.
Hur det var: Hade ingen aning om vad som väntade, mer än att någon har sagt att "det är ett skitbra pass". Vi var fem plus instruktör – och en massa kettlebells. Uppvärmning, kort genomgång och direkt på cirklarna. (10–20 repetitioner av fyra övningar i tre varv, det är en cirkel. Vilar gör man mellan cirklarna). De flesta övningarna var med kettlebell, och det var armar, ben, mage och totalövningar i en salig blandning. Kändes som att vi verkligen gick igenom hela kroppen. Pulsen var ganska låg, men högre än om jag skulle gå på gymmet. Dessutom fegade jag lite med vikterna. Men jag tror att det blev helt lagomt. Jag blev trött utan att bli helt förstörd. Det kändes som ett bra pass, och det var kul. Styrka, kondition, rörlighet, balans och koordination skulle förbättras, sa instruktören (som förövrigt var riktigt bra och suuuperstark!).
Borgskala: 15. Misstänkte att det skulle kunna bli vansinnigt mycket träningsvärk, så jag var ganska försiktig med vikterna. Med några fler kilon på kulorna skulle det bli fruktansvärt jobbigt.
Kulskala: 10, testets första. Vissa pass är bra, andra är kul, men det är inte så jäkla ofta de är både bra och kul samtidigt. Men det här var precis min grej. Ingen dötid, och du bestämmer själv hur tungt du vill köra. Annorlunda och kul med en så liten grupp.
Förmodad träningsvärk: Det är är redan dagen efter, och jag har ordentlig träningsvärk i ben, axlar och rygg. Lite diffust i resten av kroppen. 
Igen: Jag hoppas det, i någon form. Om man kunde några fler kettlebellsövningar skulle man ju kunna köra själv, men jag tror inte att det skulle bli riktigt samma sak. Man skulle nog vara ett litet gäng... får spåna på det.


2 kommentarer:

thomas plahn sa...

Klart hög intensitet genom hela passet tyckte en som stod och sölade i ett hörn

Lina sa...

Inte stod du och sölade heller, det var bara lite annat.
Rekommenderar verkligen det här passet, det var hur kul som helst!