26 nov. 2013

Skridskor på Vällan (VARNING FÖR OTÄCKA BILDER om du är dagjobbare)

 
Såg bilder från Vällan i helgen och började nästan grina. Men nu är min hals ok och i dag fick jag äntligen prova. Jag saknar ord för att beskriva hur bra det faktiskt var, mycket bättre än bilderna. Isen är helt klar, man ser stenarna och växterna och säkert fiskar om man vågar kolla. Dessvärre ser man inte om isen är en centimeter eller en decimeter tjock (så ett tag var jag väl nära att börja grina igen), men det var massor med folk som åkte, och jag såg ingen som var blöt. Någon sa att det gick en råk mitt i sjön, men längs kanten kändes det lugnt hela tiden.

Det var så bra det här att jag tänker göra om det i morgon, och jag vill gärna ha sällskap. Jag kan vara på isen mellan 10–13 ungefär. Kan du ta en flexlunch? Kompa? Friskvårdstimme? Ett varv tar 30–50 minuter. Jag skulle vilja säga att det är once in a lifetime-åkning (eller i alla fall once den här säsongen). Hör av dig på 070-578 58 24 om du vill haka på. Här är det. 

4 kommentarer:

EvaLK sa...

Hur går det med isen nu då, när det blir varmt? Flera skäl till att gråta?

Lina sa...

Till i morgon händer nog inget, sen beror det väl på hur varmt och hur länge det blir varmt. Och ffa om det kommer snö.

Äh, jag vet inte. Kallgrader är bättre om man vill ha is.

Nipe sa...

Å nu börjar jag grina...
Så här är det: jag har inte stått på mina långfärdsskridskor sen säsongen 2003/2004. Jag har just nu ett jobb som tillåter mig att ta en långlunch.
Men...tyvärr tillåter jobbet nog inte en långlunch som inkluderar en resa från Blekinge till Dalarna, tur och retur.
Så jag får sluta grina, och hoppas på minusgrader och på att detta är säsongen när vi återupptar vårt skridsko-åkande.

Lina sa...

Nipe, vintern är ju inte slut än! Förhoppningsvis blir det snart kallt i dina krokar också, då kan du ta långlunch varje dag!
(Och skulle det inte bli kallt är du välkommen till Falun och världsmästarbanorna på Runn när som helst!)