13 jan. 2013

Funbeat-testet #75 - ViPR

Vad: ViPRSATS Hötorget. 30 pers (fullsatt), 55 minuter. 
Passberskrivning:  ViPR är vår nya gruppträningsklass som kretsar kring det nya, spännande träningsredskapet ViPR – en ihålig cylinder av gummi som tack vare sina många olika greppmöjligheter kan användas som en skivstång, balansplatta, hantlar eller som en medicinboll. ViPR:ns multifunktionella egenskaper gör den till ett träningsverktyg som ger kondition, styrka, balans, spänst och rörlighet i en utmanande kombination. Hos SATS väger ViPR:n 4, 6 eller 8 kilo, vilket gör att gruppträningen enkelt kan nivåanpassas så att både nybörjaren och den redan vältränade får sig en svettig genomkörare. 
Tidigare erfarenhet: Ingen.
Hur det var: Gruppträning med ett plaströr. Ser lite tokigt ut (kolla filmen nedan), kändes lite tokigt i början men blev rätt okej efter ett tag. Påminner om bodypump, men handtagen ger fler möjligheter. Jag valde mellanröret, och det var på gränsen till för tungt i vissa övningar. Jobbigt för axlar och rygg, enkelt för benen och magövningarna blev rätt effektiva. Tveksamma "gruppövningar" på slutet, men som helhet ett rätt okej pass med genomgående högt tempo.
Kulskala: Första tanken "Var är kameran"? Det var lika delar fånigt och kul, men kändes lite krystat. "Vi måste använda ViPr:n till varje pris", liksom. 6. 
Borgskala: 15 som någon slags genomsnitt, högt tempo och ganska tufft jämfört med de flesta gruppass jag har varit på. 
Förmodad träningsvärk: Ganska ordentligt mellan skulderbladen, i axlar och mage.
Igen: Nja, tveksamt.


Inga kommentarer: