19 sep. 2011

Svalbard skimaraton 2012?

 
Marcialonga 2012 blev ju fullbokat hur tidigt som helst och ett hyfsat antiklimax (men nu funkar filmen). Fick ett tips i dag som känns som lika delar galet och kul. Svalbard skimaraton, 42 km klassiskt den 28 april (Været er stabilt i april, med temperaturer mellom null og minus 20 grader Celsius og gjerne litt vind). Positivt: "På grunn av isbjørnfaren som gjelder overalt på Svalbard, er det bevæpnede isbjørnvakter postert rundt i løypa og på snøscootere. Det er ikke nødvendig at deltakerne bærer eget våpen". Bilderna ovan är stulna från den här artikeln. Där kan du läsa mer. Jag är lite 40/40, vill man åka skidor i april?
Å andra sidan kan det nog vara vara rätt häftigt och kul. Vad tror du?
 

5 kommentarer:

J-O Furehed sa...

Hallå ,

Blir det Svalbard ? Du missade ju Marcialonga ... Vi höll på att missa platser i loppet på Svalbard men intresset var så stort att man tog bort taket på 500 åkare ...

Varning: MARCIALONGA 2013 en hel del av (alla ?) Skandinavienplatser går till researrangörer. Detta innebär att det är superviktigt att ligga på och kolla när registreringen öppnas så man kan vara med och slåss om de få som finns kvar.

mvh /J-O

Lina sa...

Nej, det blir tyvärr inget Svalbard i år, men det skulle vara himla kul att åka en annan gång.

Och Marcialonga verkar hänga på Vasaloppstrenden, snart måste man väl anmäla sig flera år i förväg för att få en plats. Det är lite tråkigt.

Hoppas ni får en trevlig Svalbardresa. Skulle hemskt gärna se bilder och höra en reseberättelse!
Lycka till!

J-O Furehed sa...

ML 2013 är 40års jubileum så det är extra trångt och pga att spåret är så smalt så kan man inte öka antalet åkare. Och anmäla flera år i förväg funkar ju inte heller ...

Vi har ju redan flyg och boende klart i Tesero så vi har ju lite panik. Dock har en idé hur vi skall säkra våra platser... Last resort - läsa sidan varje dag , RSS-flödet till mobilen och hugga direkt.

Jag lovar en reseberättelse från Svalbard. "Det er ikke nødvendig at deltakerne bærer eget våpen" men man må gøre det ... Skidskytte ?

Tartu 2013 ..?

J-O sa...

Som jag lovade - en reseberättelse från Svalbard. Kul, galet men dyrt.

mvh /J-O


http://www5.idrottonline.se/StockholmsRK-Skidor/FotonFilmerStorys/Storys/SvalbardSkimaraton2012ettaventyr/

Lina sa...

Tack för trevlig och välskriven reserapport! Ser onekligen ut som ett spännande äventyr! Dags att börja spara till 2013, kanske?