20 mars 2013

Funbeat-testet #87 – CX30

Vad: CX30 på Må Bättre, Falun. 30 minuter, ungefär 15 personer.  
Passbeskrivning: "En halvtimme av Les Mills CXWORX är allt du behöver för att få ett utmanande och effektivt träningspass. Isolerande övningar, tex crunches, som fokuserar på specifika muskler, blandas med integrerade övningar där flera muskler tränas samtidigt. Vi jobbar med egna kroppen samt gummiband."
Tidigare erfarenhet: Har aldrig varit på ett patenterat CX-pass, men det påminner om det core-pass jag provade förut. (Och som jag tyckte var "skitbra" och som jag "verkligen borde köra igen")
Hur det var: 30 väldigt effektiva minuter. Magen först, hur jobbigt som helst. Sen axlar, ben och rygg med gummiband och viktplatta. Några komplexa övningar, några mer isolerade. Skulle behöva träna på vissa rörelser för att hitta rätt, men som helhet tycker jag att det var bra balans i passet, och jag tror att vi hann med hela kroppen. 
Kulskala: 7.
Borgskala: Magövningarna i början var riktigt jobbiga, jag orkade inte göra allt. Axlar, ben och rygg fixade jag. 15 som någon slags snitt, men jag tycker att det är svårt att bedöma styrka på borgskalan. 
Förmodad träningsvärk: Tror att jag kommer känna av mage och rumpa.
Igen: Skulle absolut kunna köra det här fler gånger.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vad fan gör du uppe kl 05.00 på natten (morgonen?)

/Staffas

Lina sa...

Då sov jag sött. Man kan tidsstyra publicering om man känner för det.