4 feb. 2013

Funbeat-tester #79 – Vattenpolo

Vad: Vattenpolo, prova på-dag i Falu simsällskaps regi. När jag var där var det främst kids som hade spelat förut och en trött (på att trampa vatten) pappa på plats. 40 minuter.
Passbeskrivning: Söndagen den 3 februari är det Vattenpolodagen med aktiviteter mellan 09:30-17:00 Välkomna till Lugnet!
Tidigare erfarenhet: Ingen.
Hur det var: De första jag träffar i simhallen är mina kollegor på dt, precis som om det inte redan kändes motigt att hoppa ner i bassängen. En gentleman från klubben förklarade grunderna på land, och sen tog Noel (13–14 år skulle jag tro, aktiv sedan några år tillbaka och mycket pedagogisk) hand om mig i bassängen. Jag fick öva på att trampa vatten, skjuta och simma med bollen. Sen spelade vi "match" och alla inblandade konstaterade att jag saknade talang, även om det är enklare att crawla när man slipper stoppa huvudet under vattnet. Hundsim är jag rätt bra på. 
Kulskala: 6. Mitt bollsinne är inget vidare och jag är nätt och jämnt simkunnig om det ska vara på riktigt. Kombinationen är kanske sådär om man ska bli vattenpolospelare, men det var roligare än jag trodde.  
Borgskala: 12. Det tar ju längre tid att simma än att kasta en boll, och jag kan tänka mig att det blir hur jobbigt som helst när man lägger till att "Det är tillåtet att doppa, trycka ner eller hålla fast en motståndare som har bollen i hand". Hade ingen pulsklocka, men fick mjölksyra när vi spelade match. Dessutom är det rätt jobbigt att försöka trampa sig upp ut vattnet för att skjuta ordentligt.
Förmodad träningsvärk: Nej.
Igen: Jag blev inte avskräckt, men att börja träna aktivt känns avlägset.
Tips: Läs mer om vattenpolo här.
Nej, vi nybörjade hade inte lika fina mössor som dom som spelade riktigt match.
Bilden är tagen av Curt Kvicker och är stulen från DD. Läs artikeln här.


2 kommentarer:

Fredrik sa...

Kul - hur kunde jag missa det där!

Lina sa...

Det är inte så svårt att missa saker. Saxat från dagens pappers-dt: "Varje lördag mellan 15.30-17.00 är det vattenpolo i Lugnets simhall. Det är fritt för alla att testa på".

Och från Falu SS:
"Om du är född -99 eller senare kontaktar du Peter Ilar på 070-344 6022. Vid denna ålder är man välkommen att prova på vattenpolo på lördagar 15.30-17.00".