18 feb. 2013

Hur kuperat är Lidingöloppet egentligen?

 
Har hört att det ska vara en och annan backe i det där Lidingöloppet. Sprang på I13 i dag (apropå inget var grusvägarna fantastiskt välplogade) och tyckte att det var rätt kuperat. Skrapade enligt min garmin ihop 240 höjdmeter på strax över 17 km. Försökte sen hitta hur många höjdmeter man ska överleva på Lidingö och blev rätt knäckt. 550 verkar flest rösta på på internet, men det fanns gissningar på allt mellan 300 och 1 000. Hittade en tråd som diskuterade precis det här, men blev inte mycket klokare. Är det nån som vet?

8 kommentarer:

Leif_A sa...

Jag kontaktade ett orakel som sa "550 meter har jag hört från officiellt håll (kansliet)." Skillnaden mot det du sprang idag är att det är rätt korta backar och inte uppåt i flera kilometrar.

Lina sa...

Ojojoj, det är ju nästan 10 mördarbackar. Och så är det väl lika mycket nerför också?!

Leif_A sa...

Ska man var lite petig så är det lite mer nedför. Starten är belägen lite högre än vad målet är. Fast i det stora hela rätt försumbart.

Lina sa...

Man blir trött av uppför, men nerför är det som dödar, eller hur var det?

Öijer sa...

Det är många korta och branta backar. Lite som att springa längs med jungfruberget eller på den kuperade delen av Stångtjärns elljusspår. Nu har ju jag inte sprungit Lidingöloppet, men cyklat delar av banan. 337 höjdmeter säger denna med medföljande banprofil: http://connect.garmin.com/course/2798101

Anonym sa...

Ingen fara, Vansbro är värre, så du kommer att klara dig utmärkt. Lidingö har fler kortare backar, men även långa ganska flacka partier där man kan hämta sig lite.

/ Maria

Eva sa...

Det finns nog lika många åsikter som det finns löpare. Vansbro är värre med tanke på underlaget men j a g tycker att Lidingöloppet har en jobbigare kupering. Men då gillar jag långa uppförsbackar men tycker det är tufft när det går brant upp och ned hela tiden, ingen vila varken upp eller ner. Men hur som helt kommer Linapina att klara det utmärkt. Jag säger bara Lilla Lidingöloppet!

Lina sa...

Tack alla. Egentligen spelar väl antalet meter ingen roll, det kommer oavsett bli hur jobbigt som helst.